The Cave
The Cave
  • The Cave

The Cave

project

The Cave

The Cave

Created to produce an infinite corridor, The Cave is a black and white back projection mapping installation that explores the ways in which the perspective can be seen and visualised. With the simplicity of just few edges, The Cave drags the audience on an impressive journey, from a peaceful state through a dubstep chaos.
The Cave has been created by Nicola Gastaldi, a motion graphics designer working full time at The Studio at Smoke & Mirrors, London.

More about The Cave

The Cave is a custom built acrylic reversed truncated pyramid hung from the ceiling of a dark room, approx. 6 sqm minimum. A small projector, usually a 3K, sits about 2 meters away from The Cave and back project the light onto it. The media player is one of the smallest on the market. The Cave works with speakers or with 5 headphones.

The Cave
The Cave

Our Latest News

14th, 15th November 2014

The Cave at Mira Festival, Barcelona.

25th April 2014

Interview on Creative Review Annual Launch Party, London

February 2015

The Cave at E-Luminate Festival, Cambridge.

12th September 2014

An interview about The Cave on Dotmogo.

The Cave

www.gasta.org